Sivas 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN SİVAS 1 VE 2 NOLU ŞUBE GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 ve 2 No’lu Şube, genişletilmiş il divan toplantısını Sivas Öğretmenevi Akşam Sanat Okulunda gerçekleştirdi. Toplantıya, Eğitim Bir-Sen genel Başkan Yardımcısı Şükrü KOLUKISA, YEĞİTEK Daire Başkanı Eyüp TANYILDIZ, Şube Yönetim Kurulu üyeleri, EBS Sivas 2 Nolu Şube yönetimi, Kadın Kolları Komisyonu, ilçe temsilcileri, okul müdürleri, müdür yardımcıları, işyeri temsilcileri ve üyeler katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şube Başkanı Halil İbrahim TEMİZ, eğitim çalışanlarının  haklarının geliştirilmesine ve refahının yükseltilmesine yönelik çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü belirterek, “Üyelerimizden aldığımız güçle önemli kazanımlar elde ettik, birçok sorunun çözümünü sağladık. Önümüze konulan engelleri aşarak, yasakları kaldırarak, sorunlara çözümler üreterek bugünlere geldik. Birlik olmadan, dayanışmadan, el ele vermeden, çalışmadan, mücadelede etmeden başarılı olmak, mesafe almak mümkün değildir. Sendika olarak, mücadele ederek, emek harcayarak, alın teri dökerek kazandık, kazandırdık. Onun için kazanımlarımıza sahip çıkmalı, yaptıklarımızı değersizleştirmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz” dedi.


“Sendikacılığımızda başımızı öne eğdirecek bir tane leke bile bulunmaz” diyen TEMİZ, “Biz 28 Şubat’ta da Cumhuriyet mitinglerinde de Gezi eylemlerinde de 17-25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’da da milletin ve millet iradesinin yanında olduk. 15 Temmuz’da, hesabi değil hasbi ve harbi davrandık. Maliyet hesabı yapmadık, işin seyri ne tarafa evrilir demedik, ‘hedef demokrasi ve millet iradesi’ ise kimden geldiğinin önemi yok; darbenin sonuna kadar karşısında, millet iradesinin sonuna kadar yanındayız dedik ve alanlara çıkan ilk örgütlü güç olduk.” diyerek sözlerine son verdi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü KOLUKISA, kamuda sözleşmeli istihdamının terk edilmesi, 3600 ek göstergenin sözünün yerine getirilmesi, sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi, iş güvencesini ve saygın işi merkeze alan kamu personel sisteminin tam olarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Sözleşmeli personel istihdamından kesinlikle vazgeçilmelidir. Bu sonuca ulaşıncaya kadar sözleşmeli personelin isteğe, eş durumuna dayalı yer değiştirmeye ilişkin sınırlamalara son verilmeli, yöneticilik görevlerine atanması dâhil olmak üzere, görevde yükselme ve unvan değişikliği hak ve uygulamalarından yararlanması temin edilmelidir” dedi.