Sivas 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Çalışma Kampı Düzenledi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN’ın katıldığı,  Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şubenin 19 Şubat 2022 Cumartesi günü Tokat Sulusaray Termal Otelde düzenlemiş olduğu programa Şube Yönetimi, İlçe Başkanları, İlçe Başkan Vekilleri, Kadın Komisyonu katıldı. Program Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim TEMİZ’in açılış konuşmasıyla başladı. Programda TEMİZ; ‘’Eğitim-Bir-Sen, varlığını her eşikte, her dönemeçte daha güçlü, daha sağlam bir şekilde ortaya koydu. 28 yıllık mücadelede tabuları yıka yıka daha özgür bir Türkiye, daha güçlü bir eğitim dünyası, emeğin kutsallığı üzerine inşa edilmiş bir çalışma hayatı alanı için çaba gösterdi. Zaaflarını, çamur ve sataşmalarla örtmeye kalkanlar gibi değil, bilakis başarının yolunun emek vermekten, ter dökmekten geçtiğine inanarak, emeğin ve emekçinin gündemine odaklanarak ve klişeleri terk edip yeni şeyler söyleyerek emek mücadelesine yeni bir tarih yazdı. Eğitim-Bir-Sen, gerçekleri inkâr etmek, kronikleşen sorunları yok saymak, miadı dolmuş ideolojilerin arkasına sığınmak, vesayete diz çöküp biat etmek yerine, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarına hassasiyet gösteren, sorunların çözümüne odaklanan emek örgütü kimliğini ve ağırlığını taşıyarak onurlu mücadelenin adresi olarak bugünlere geldi. Eğitim çalışanlarının güçlü sesi, genel yetkinin değişmeyen adresiyiz dedi. Katılımlarından dolayı Genel Başkanımız Ali YALÇIN’a, Tokat Şube Başkanı Şaban CEYLAN ve yönetim kuruluna, İlçe Başkanlarına, Kadın Komisyonuna teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN  Önemli Konulara değindi

Sivas 1 Nolu Şube’nin Tokat Sulusaray Termal Otelde düzenlemiş olduğu çalışma kampına katılan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Aralık ayında Türkiye’de 3. Olan, Ocak ayında 1. olan şubemize gösterdikleri başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Şube Başkanı Halil İbrahim TEMİZ öncülüğünde çalışmalarıyla göz dolduran teşkilata selam olsun. Sivas’ta birlik ve beraberlik içinde üye sayısını artırarak devam eden ve teşkilatın gücüne güç katan Sivas 1 Nolu Şubemizin başarılarının devamını diliyorum’’ dedi. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksiklikler giderilmelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda memnuniyetin artırılması gerektiğini ifade ederek, “Kariyer sistemi, adaylık kaldırma sınavının kalkması, ek gösterge düzenlemesi gibi başlıklar son derece kıymetlidir. Genel Kurul’da önergelerle memnuniyet daha da artırılmalıdır” dedi. Ali Yalçın, Sivas 1 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Teşkilat Eğitimi’ toplantısına katıldı. Eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçın, eğitime önem veren, daha iyi bir eğitim için çalışmalar yapan genel yetkili sendika olarak, eğitime yatırım yapmaya, teşkilat eğitimine ağırlık vermeye devam edeceklerini kaydederek, “Sendikal yol haritamızı belirliyor, teşkilat eğitimlerimizle sendikal yolculuğumuzu; emek, hak ve özgürlük mücadelemizin temellerini güçlendiriyoruz. Eğitime yatırım yapmaya, teşkilatımızı eğitimle güçlendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Temizlik ve güvenlik personeli açığı kapatılmalıdır

Okul bazlı ödenek uygulamasına geçilmesi, temizlik ve güvenlik personeli açığı sorununa bir an önce çözüm bulunması çağrısında bulunan Yalçın, “Okulların kendi kullanımlarına sunulmuş herhangi bir ödenekleri olmadığından personel açığı sorunu çözülememektedir. Okul yöneticilerinin, eğitim çalışanlarının okulları açık tutmak için verdiği mücadele, ödenek yoksunluğuna kurban edilmemelidir. Bu sorunun kalıcı çözümü için okul bazlı ödenek tahsis edilmeli, personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul yönetimleri tarafından kullanılması sağlanmalı; okulların temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı bir an önce karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları konusunda somut adım atılmalıdır

Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının sorunlarına da değinen Yalçın, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi; hazırlık ödeneğinin, öğretmenlerle birlikte eğitim-öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde emek sarf eden Millî Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında görevli tüm hizmet sınıflarındaki eğitim çalışanlarına da ödenmesi gerektiğini vurguladı. Yalçın, memur ve hizmetliler başta olmak üzere, genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı ve diğer hizmet sınıflarında yer alan eğitim çalışanlarının mesleki ilerlemelerini sağlayan en önemli araçlardan biri olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları konusunda somut adım atılmasını, sınav ve atama takvimiyle ilgili belirsizliğin giderilmesini istedi.